Game-based learning

18 january 2021

By Monique

Google Chromeland Security

Samen met Google Benelux lanceert ELAUNCH haar eerste game-based learning project. Met de game Chromeland Security beginnen wij aan de implementatie van onze strategie: klanten helpen bij het trainen van hun medewerkers door middel van mobile games.

Wat is game-based learning?

Bij ELAUNCH werken we zowel met gamification als met game-based learning. Waarbij gamification vooral als doel heeft gebruikers voor een langere tijd te binden, heeft game-based learning als doel een vaardigheid of bepaalde kennis aan te leren.

Om een game als geschikte learning tool te gebruiken, moeten we eerst kijken naar de elementen die nodig zijn om te leren. Vervolgens kunnen we daar geschikte game-elementen aan koppelen.

Waarom kiezen voor game-based learning?

Game-based learning brengt een hele nieuwe manier van leren met zich mee. In plaats van dat medewerkers alleen maar informatie ontvangen, gaan ze actief aan de slag met de game. De game is digitaal, waardoor de spelers in hun eigen tijd en tempo kunnen spelen. Daarnaast zijn de resultaten ook nog eens heel makkelijk bij te houden. En natuurlijk is het spelen van games ook nog eens heel erg leuk, wat de motivatie ten goede komt.

Meer weten over game-based learning? Neem contact met ons op.

Chromeland Security

In de game Chromeland Security spelen medewerkers als James Chrome, een spion van de organisatie Chromeland Security. Het duistere bedrijf DarkTech heeft belangrijke informatie over Chromebook gestolen en het is de taak aan James om deze informatie terug te halen en zo DarkTech te sluiten.

Door slimme puzzels op te lossen en uit het zicht te blijven van de DarkTech bewaking vinden medewerkers informatie en leren ze spelenderwijs steeds meer over Chromebooks. In ieder level en aan het einde van het spel wordt hun kennis getest.

"ELAUNCH en wij delen dezelfde visie over leren: het moet doeltreffend, toegankelijk en vooral fun zijn! Met de game "Chromeland Security" pioniert ELAUNCH op het gebied van game based learning, en als partner zijn wij bijzonder trots op het resultaat!"
---
Google Benelux

STEL JE VRAGEN OVER GAME-BASED LEARNING